Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Κάλεσμα αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για τους συλληφθέντες της πορείας στις Σκουριές στις 21/10/2012.




Στις 21 Οκτωβρίου 2012, μια διαδήλωση περισσότερων από 2.500 ανθρώπων διέσχισε 8 χιλιόμετρα μέσα στο δάσος του Κακάβου, μέχρι τις Σκουριές. Τους περίμενε μια μαινόμενη στρατιά πάνοπλων αστυνομικών, παραφωνία μέσα στο αρχέγονο δάσος, με εντολές να τους διαλύσουν. Εξαπέλυσαν μια επίθεση απίστευτης βίας στους διαδηλωτές, με ανθρωποκυνηγητό χιλιομέτρων, ξυλοδαρμούς, χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης μέσα στο δάσος, καταστρέφοντας αυτοκίνητα και τραυματίζοντας ανθρώπους, χωρίς να τους έχει δοθεί η παραμικρή αφορμή. Με λύσσα που δεν δικαιολογείται με την κοινή λογική – και που σόκαρε ακόμη και κάποιους αστυνομικούς – οι άντρες των ΜΑΤ χτύπησαν ηλικιωμένους, κακοποίησαν συλληφθέντες, και επιτέθηκαν επανειλημμένα σε διαδηλωτές ενόσω υποχωρούσαν. Μέχρι σήμερα καμία Ένορκη Διοικητική Εξέταση ή άλλη διοικητική πράξη δεν έδωσε εξηγήσεις και δε βρήκε κανέναν υπεύθυνο να λογοδοτήσει για την εγκληματική αυτή απόπειρα τρομοκράτησης του κινήματος. 

 Στις 21 Οκτωβρίου 2012, 14 συναγωνιστές/ριες μας συνελήφθησαν ως κομμάτι του σχεδίου να ποινικοποιηθούν οι αγώνες μας. Ύστερα από την πρωτόδικη εκδίκαση αυτής της υπόθεσης 10 άτομα έχουν ήδη αθωωθεί ενώ τα υπόλοιπα 4 καταδικάστηκαν και ζήτησαν έφεση.. 

Έτσι, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου από τους 4 καταδικασθέντες, οι 3 δικάζονται στο εφετείο Θεσσαλονίκης. 

 Μαζί τους δικαζόμαστε όλοι. Όλοι όσοι ήμασταν στις Σκουριές εκείνη τη μέρα.
Όλοι όσοι διαδηλώνουμε, διαμαρτυρόμαστε, διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα στη ζωή. 
Θα είμαστε όλοι εκεί, 10 Νοεμβρίου μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, δίπλα στους συναγωνιστές μας, για να φωνάξουμε για το δίκιο του αγώνα και των ανθρώπων του.



Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, 10:00

Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης



Επιτροπές Αγώνα Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου